Kuunatsit neuvottelupöytään kiinalaisten piraattien kanssa

Kiinalainen Ziiso-peliyhtiö teki Iron Sky -elokuvasta piraattipelin iPadille. Elokuvantekijät valittivat asiastas Applelle, joka poisti pelin ripeästi iTunesin verkkokaupasta.

Ziiso-pelitalon edustajat pyysivät Iron Sky -työryhmältä anteeksi Helsingin Sanomien haastattelussa. Yleensä nämä tekijänoikeuskamppailut viedään oikeuteen, mutta elokuvan työryhmä vastasi anteeksipyyntöön blogipostauksessa, jossa he kutsuivat Ziison neuvottelemaan virallisen pelin tekemisestä.

– Ziison suoraan sydämestä tullut anteeksipyyntö ja heidän halunsa korjata tekemänsä virhe vakuutti minut siitä, että näiden tyyppien kanssa kannattaa kokeilla yhteistyötä peliprojektin tiimoilta. Sanotaan, että hyökkäys on paras puolustus, mutta kalliin oikeusjutun sijaan päätimme pyrkiä sopuratkaisuun. Mikäli tässä onnistutaan, kaikki voittavat totesi Iron Skyn ohjaaja Timo Vuorensola.

Iron Sky on vuoteen 2018 sijoittuva tieteiselokuva, jossa vuonna 1945 Kuuhun paenneet natsit palaavat valloittamaan Maata. Kyseessä on suomalais-saksalais-australialainen yhteistuotanto, jonka budjetti on 7,5 miljoonaa euroa ja pääkieli englanti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa