Lähes puolet bloggaajista on ostettavissa

Tietoviikko kertoo viestintätoimisto Manifeston blogibarometri 2011 -selvityksestä, jonka mukaan suomalainen muotibloggaaminen on ammattimaistumassa. Yhä useampi saa sivutoimisesti palkkaa blogin pyörittämisestä.

Vastaajista joka viides on saanut palkkaa bloggaamisesta ja 38 prosentille bloggaamisesta oli ollut muuta rahan arvoista hyötyä. Näitä olivat ilmaiset tavarat tai kutsut tilaisuuksiin. Muotibloggaajista kolme neljästä saa palkkaa blogin kirjoittamisesta.

Palkasta ja eduista huolimatta puolet bloggaajista (52 prosenttia) koki olevansa tiedon välittäjinä rehellisiä ja tasapuolisia. Eli lähes puolet bloggaajista on ostettavissa.

Kukakohan alkaisi maksaa palkkaa minulle ja samalla ostamaan mielipiteitäni. Toki lahjat kelpaisi myös ja sitten voisin vaikka kehua kaikkea huonoa. Se olisi varmaan kivaa!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa