Lämpöpallo kiertää EU:n hehkulamppukiellon

Kalevan Sunnuntai-liitteen mukaan saksalainen yrittäjä Siegfried Rotthäuser aikoo ryhtyä tuomaan Kiinasta ja myymään ”lämpöpalloja” eli hehkulamppuja, mutta ei valaisemiseen vaan lämmittämiseen. Hehkulamppu kielto on siis helppo kiertää.

95 prosenttia hehkulampun käyttämästä energiasta menee lämmittämiseen, joten on vaikea kiistää, etteikö se olisi lämmitin. Siinä sivussa se valaisee hyvin.

Ajatusta on pidetty hienona vastaiskuna hehkulamppujen kiellolle, jossa harva nettikeskustelija näkee mitään järkeä. Tämä lämpöpallo on herättänyt iloa nettikeskusteluissa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa