Maito on tehokas apu laihdutuksessa

MTV3 kertoo, että kanadalaistutkijoiden mukaan laihduttajien ja kehonrakentajien ei kannata tuhlata rahojaan kalliisiin proteiinituotteisiin. Heidän mukaan paras tapa polttaa rasvaa ja rakentaa lihaksia on juoda tavallista maitoa.

Tutkimuksessa sata naista jaettiin kolmeen eri ryhmään. Ensimmäinen ryhmä joi 16 viikon ajan runsaasti maitoa päivittäin, toinen ryhmä keskinkertaisesti, ja kolmas ryhmä vain vähän tai ei ollenkaan maitoa.

Tämän jälkeen ryhmä 1 oli onnistunut kasvattamaan lihaksiaan ja polttamaan rasvaa. Kiloja ryhmältä oli lähtenyt keskimäärin neljä. Muissa ryhmissä olleet sen sijaan menettivät lihasmassaansa, eikä rasvakaan palanut.

Tutkijoiden mukaan maidon ”taika-aineina” toimivat siitä löytyvät kaseiini- ja heraproteiinit. Maidon hyödyt tulevat esiin sen kaksivaiheisessa imeytymisessä. Myös maidon kalsiumilla on tutkijoiden mukaan positiivinen vaikutus rasvan palamiseen.

Päivitys: Kyseessä on siis se kaupan punainen maito tai mieluummin ihan aito raakamaito suoraan tilalta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa