Muslimien rukoushetki leikkipuistossa aiheutti riidan

Iltalehti kertoo, että Vantaalla sisäleikkipuisto Hoplopissa puhkesi tiistaina riita, kun noin kymmenen aikuista muslimimiestä rukoili siellä Mekkaa kohti. Poikansa sinne leikkimään vienyt isä kyseenalaisti paikan soveliaisuuden rukoilemiseen.

Isä meni kysymään asiasta henkilökunnan jäseneltä ja paikalle kutsuttiin esimiehes. Hän vaikutti järkyttyneeltä ja kehotti lopettamaan rukoilun. Isän mukaan tämä sai rukoilijat kimpaantumaan.

– Tuli sellaista suunsoittoa ja kalabaliikki. Tilanne ehti jo rauhoittua, mutta sitten alkoi taas suunsoitto. Siinä oli joitain tulisieluisia kavereita. Tilanne oli todella hurja. Muslimien joukossa oli onneksi eräs hieman iäkkäämpi herrasmies, joka rauhoitteli heitä.

Hoplopin toimitusjohtaja Tomi Pulkki kertoo, että rukoilemisen sallinut henkilökunta toimi ohjeistusten mukaisesti. Pulkin mukaan rukoilemista ei ole kielletty Hoplopeissa.

– Häiritsevä käytös on kielletty. Ohjeistettiin rukoilemaan sillä tavalla, ettei se häiritse muita asiakkaita. Rukoilu häiritsi ainakin kyseistä isää. Muista asiakkaista en osaa sanoa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa