Näin älyttömästi bensa ja diesel kallistuvat

Ilta Sanomat kertoo, että Maaseudun Tulevaisuus –lehden mukaan bensiinin vero nousee 2,3 senttiä litralta, mutta arvonlisäveron kanssa kuluttajahinta kohoaa jo 2,8 senttiä litralta.

Dieselautoilijoille isku on vielä rajumpi, kun diesellitra kallistuu alv:n kanssa 3,2 senttiä ja veroon tulee 2,6 sentin korotus. Tähän vielä lisätään edellisen hallituksen tyhmyys, tulee dieselin hintaan kaiken kaikkiaan 13 sentin korotus.

Kova isku on siis tulossa etenkin maaseudulla asuville, kun joukkoliikennettä ei ole. Mutta eihän kansanedustajien tarvitse näitä asioita ajatella, kun taksi on perseen alla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa