Nämä mainokset olivat liikaa kuluttaja-asiamiehelle

Kuluttaja-asiamies sai tarpeekseen CDON.comin tv-mainoksista ja vaatii yritystä sitoutumaan siihen, että se ei enää käytä mainoksissaan väkivaltaa. Mainoksissa perheenjäsenet kamppailivat väkivaltaisesti saadakseen itselleen CDON.comin paketin.

Mainoksista välittyi kuva, että CDON.comin tuotteiden takia saa aiheuttaa perheenjäsenelle vammoja tai suhtautua piittaamattomasti vahinkoihin. Kuluttaja-asiamiehen mukaan mainokset loukkasivat ihmisarvoa ja olivat mainonnan hyvän tavan ja kuluttajansuojalain vastaisia.

Erityisen tuomittavaa oli, että mainoksia esitettiin televisiossa myös lasten ja nuorten katseluaikaan. Alaikäisiin kohdistuvaa tai heidät tavoittavaa markkinointia arvioidaan aina keskimääräistä tiukemmin, koska he ovat alttiimpia sen vaikutuksille.

Kuluttaja-asiamies vaati, että CDON.com lopettaa ihmisarvoa loukkaavaa väkivaltaa sisältävien mainosten esittämisen eikä enää jatkossa käytä markkinoinnissaan väkivaltaa. CDON.com sitoutui vaatimuksiin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa