Nuori nainen yritettiin tappaa yliajamalla

Rautalammella 9.9.2011 klo 23.42 18-vuotias nuori nainen oli ollut ylittämässä ajorataa, kun keskustan suuntaan ajanut henkilöauto oli hieman hidastanut. 10 metriä ennen uhria auto oli kiihdyttänyt ja törmännyt keulalla uhrin jalkoihin.

Uhri oli lentänyt törmäyksen voimasta auton konepellin ja tuulilasin kautta asfaltille. Hän oli loukannut törmäyksessä kätensä ja jalkansa. Henkilöautolla on ollut nopeutta törmäyshetkellä 40-60 kh/h. Auto oli jatkanut matkaansa pysähtymättä.

Myöhemmin yöllä poliisipartio tapasi henkilöauton Suonenjoeta. Autoa kuljetti vuonna -93 syntynyt mies, joka myönsi törmänneensä jalankulkijaan vahingossa. Illan aikana myös auton kyydissä ollut vuonna -96 syntynyt tyttö ja vuonna -94 syntynyt poika olivat ajaneet henkilöautolla.

Tapahtunutta tutkitaan tapon yrityksenä, rattijuopumuksena, törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisena… Esitutkinta jatkuu ja epäilty kuljettaja, joka törmäsi jalankulkijaan on pidätetty, muut autossa tapahtumahetkellä olleet henkilöt on vapautettu.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa