Nuorten aikuisten kannabiksen käyttö lisääntynyt

Kannabiksen kokeilu ja käyttö on lisääntynyt erityisesti 25–34-vuotiaiden keskuudessa. Kannabista ainakin kerran kokeilleiden osuus kohosi heillä vuosien 2006 ja 2010 välillä 25 prosentista 36 prosenttiin. Tämän osoittaa THL:n tekemä huumekysely.

Aktiivisimmin kannabista käyttivät 25–34-vuotiaat miehet. Heistä 44 prosenttia oli joskus kokeillut kannabista, 15 prosenttia käyttänyt sitä viimeksi kuluneen vuoden aikana ja 5 prosenttia viimeksi kuluneen kuukauden aikana.

Lähes puolet suomalaisista pitää kannabiskokeilujen riskejä vähäisinä. Nuorista aikuisista miehistä näin ajatteli 75 prosenttia. Myös suhtautuminen kannabiksen säännöllisen käytön riskeihin on lientynyt viime vuosina.

Tutkimukseen vastanneista 17 prosenttia ilmoitti käyttäneensä ainakin kerran elämässään jotain laitonta huumetta. Vuoden aikana käyttäneitä oli 4,5 prosenttia ja kuukauden aikana käyttäneitä 1,5 prosenttia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa