Olet saattanut saada väärät lääkkeet, tarkasta reseptisi

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymässä otettiin maanantain käyttöön eResepti. Keskiviikkona todettiin virhetilanne, jonka seurauksena terveyskeskusten ja hammashoitoloiden potilaat ovat saattaneet saada vääriä lääkkeitä.

Potilasturvallisuuden varmistamiseksi eReseptien tekeminen on yksiköissä lopetettu välittömästi virheen tultua tietoon. Apteekkeja on kehotettu toistaiseksi varmistamaan reseptin oikeellisuuden lääkkeen määränneeltä lääkäriltä.

Virheellisiin resepteihin perustuvia lääkkeitä on jo ehkä ehditty toimittaa apteekeista potilaille. Peruspalvelukeskus Aavan terveysasemilla tai hammashoitoloissa tällä viikolla käyneitä potilaita kehotetaan varmistumaan siitä, että sähköinen resepti vastaa lääkärin määräystä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa