Olutliitto vaatii THL:n Pekka Puskan eroamista

Uusi Suomi kertoo, että Olutliitto vaatii THL:n pääjohtajan Pekka Puskan eroamista. Syynä tähän on se, että Puska ajaa THL:n johtajana oluen palauttamista Alkoon, vaikka hän samaan aikaan on Alkon hallituksen varapuheenjohtaja.

– THL:n alkoholipolitiikasta tuottaman tiedon uskottavuus on kentällä nolla. Puskan on uskottavuuden parantamiseksi erottava joko Alkon hallituksesta tai THL:n johdosta. Ei käy, että esimerkiksi ravintoloiden kanssa tuotteilla kilpailevan yrityksen hallitusjäsen ohjaa virkamiehenä poliittisia päätöksiä, painottaa Olutliiton puheenjohtaja Jari Vaara.

Suivaantuminen johtuu THL:n ja Itä-Suomen yliopiston yhteistutkimuksesta, jonka mukaan kauppojen myymän keskioluen laimentaminen vähentäisi alkoholin kulutusta ja alkoholihaittoja tuntuvasti.

Olutliiton mukaan yhteistutkimus  perustuu ”epäoleellisiin tietoihin, jotka on valittu tarkoitushakuisesti”. Keskioluen poistaminen maitokaupoista todennäköisesti lisäisi Alkon myymien vahvojen olueiden menekkiä

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa