Oslon vesiverkoston etäkäytön salasana oli ”0000″

Tietoviikon mukaan salainen raportti paljastaa, että Oslon kaupungin koko vesiverkko olisi voitu kaapata helposti. Terroristit olisivat voineet uhata 600 000 ihmisen terveyttä.

Vesilaitoksen tietoverkkoon oli mahdollista murtautua bluetooth-tekniikan avulla, salasana oli ”0000”. Koodin avulla tunkeilija olisi voinut pysäyttää vedenjakelun, ohjata jätevettä juomavesiverkkoon tai jopa myrkyttää sen muulla tavoin.

Etäkäytön avulla vesiverkon tilaa on ollut mahdollista tarkkailla ympärivuorokautisesti. Samalla koodilla pääsi fyysisesti sisään myös vesilaitoksen laitehuoneisiin. Bluetooth-kontrollimahdollisuus poistettiin keväällä, vaikka puutteista varoitettiin jo vuonna 2004.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa