Pikkupojat soittivat hätäkeskukseen ja valehtelivat kerrostalon palavan

Pohjois-Savon hätäkeskukseen oli tullut 22.9.2011 klo 13.23 puhelu, että Varkaudessa Puistokatu 4:ssä palaa kerrostalo. Paikalle meni kaksi poliisipartiota ja viisi pelastuslaitoksen yksikköä, joille selvisi, että kyse oli ilkivaltaisesta palohälytysilmoituksesta.

Poliisitutkimuksissa selvisi, että puhelun olivat tehneet 6- ja 7-vuotiaat pojat. Toinen pojista oli saanut idean soitosta hätäkeskukseen ja näppäillyt numeron. Toinen kertoi hätäkeskuspäivystäjälle kerrostalopalosta. Tämän jälkeen pojat olivat menneet tapahtumapaikan lähelle seuraamaan palokunnan paikalle tuloa.

Samalla selvisi, että pojat olivat soittaneet vastaavanlaisen puhelun hätäkeskukseen viikkoa aikaisemmin. Tuolloin tapahtumapaikkakunta oli jäänyt epäselväksi, minkä takia pelastuslaitos ja poliisi olivat käyneet tehtävällä väärällä paikkakunnalla.

Pojat eivät pystyneet sanomaan mitään syytä tekoonsa. Molemmat pojat katuivat tekoaan. Alle 15-vuotiaina heitä ei voida rangaista asiassa, mutta se ei vapauta heitä korvausvastuusta. Pojat käyvät selvittämässä mahdollisia korvausvaatimuksia Varkauden paloasemalla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa