Poliisin kamera-autoon ei ole varaa hankkia kameraa

YLE Pohjois-Karjalan mukaan Itä-Suomen liikenneturvallisuuskeskus on saanut käyttöön uuden kamera-auton, mutta siihen ei ole varaa hankkia kameraa. Syynä tähän on valtion säästökuuri.

– Kamera-autolla olisi tarkoitus valvoa lähinnä taajamaliikennettä ja niitä pääteitä, joilla ei ole tolppakameroita, sanoo ylikonstaapeli Olli Taalikka.

Tällä hetkellä Itä-Suomessa on käytössä kaksi kamera-autoa, joissa on takaosassa noin 30 000 euroa maksava kamera, joka toimii tolppakameroiden tapaan. Lisäksi edessä on videokamera esimerkiksi poistuvien moottoripyörien kuvaamiseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa