Räsänen säästäisi antamalla poliisille oikeuden rangaista rattijuoppoja

YLEn mukaan sisäministeri Päivi Räsänen haluaa poliisille vallan rangaista rattijuoppoja heti tien päällä. Räsäsen mukaan poliisi voisi määrätä sakkoa tai ajokieltoa, kun teosta ei ole epäselvyyttä.

Poliisin suoralla rangaistuksella säästettäisiin huomattavasti valtion menoja, kun rattijuoppoja ei tarvitsisi jäljittää syyttäjän pakeille käräjäsaliin.

– Meillä on tällä hetkellä yli 20 000 rattijuoppoustapausta vuodessa. Noin puolet on sellaisia yksinkertaisia tapauksia, joissa pystyttäisiin vähän ylinopeussakkojen tapaan antamaan ajokieltoa tai sakkoa siellä poliisiauton takapenkillä, Räsänen hahmotteli puolueensa eduskuntaryhmän kokouksessa Joensuussa torstaina.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa