Sdp haluaa eroon tv-maksusta, tilalle budjettirahoitus

Helsingin Sanomien mukaan Sdp:n Mikael Jungner sanoo, että puolue kannattaa Yleisradion siirtämistä budjettirahoitukseen. Hänen mukaan Sdp on valmis kuuntelemaan myös muita vaihtoehtoja, mutta tällä hetkellä suosikki on budjettirahoitus.

Jungnerin mukaan esimerkiksi kaikille kotitalouksille samansuuruisena langetettava Yle-maksu olisi mielestä epäoikeudenmukainen, samoin henkilökohtainen Yle-vero.

Sosiaalidemokraatteihin kuuluva asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru ottaa etäisyyttä Jungnerin esittämään puoleen kantaan. Kiuru ei halua ottaa kantaa eri rahoitusmalleihin tai niiden keskinäiseen paremmuuteen.

Helsingin Sanomien haastattelemista eduskuntaryhmien puheenjohtajista vain Rkp:n Mikaela Nylander ottaa kantaa budjettirahoitukseen. Hänen mukaan Rkp haluaa jonkuntyyppisen mediamaksun.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa