Somaliassa lasten tietokilpailun palkintona rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Maailma on järjetön paikka, siitä tuoreimpana todisteena on somalialaisen kapinallisryhmän Al Shababin radioaseman lapsille suunnattu tietokisa. New York Timesin mukaan palkintona on rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja.

Kilpailussa 10–17-vuotiaat mittelivät tiedoillaan Koraanista ja Shababista. Kaksi parasta sai AK-47-rynnäkkökiväärin, pienen rahasumman ja islamilaisia kirjoja. Kolmas palkinto oli kaksi käsikranaattia.

Kilpailu järjestettiin muslimien pyhän Ramadan-kuukauden aikana. Shabab-johtaja Muktar Robow Abu Monsur kehui kilpailijoita sanoen:

– Lasten tulee käyttää toista kättään oppimiseen ja toista Islamin aseelliseen puolustamiseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa