Tölkkitehdas tulee Suomeen, olut halpenee

Taloussanomat kertoo, että Hämeenlinnassa aloittaa toimintansa tölkkitehdas. Suomalaiset saavat ensimmäiset kotimaassa tehdyt alumiiniset oluttölkit käyttöön ensi helmikuussa. Suomessa ei ole tehty oluttölkkejä 20 vuoteen.

Puolalais-amerikkalaisen Can-Pack S.A.:n 100 miljoonan euron investointi työllistää noin 150 henkeä. Tehtaan myötä säästöä syntyy sekä rahdeissa että ympäristön kuormituksessa. Oluen ja virvoitusjuomien hinnat voivat halventua pari senttiä.

Tähän asti alumiinisia tölkkiaihioita on tuotu Suomeen mm. Ruotsista, Puolasta, Saksasta ja Englannista. Suomeen on tulossa toinenkin tölkkitehdas, kun birttiläinen Rexam alkaa myös tehdä tölkkejä Suomessa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa