Turhista palohälytyksistä tulee kohta lasku

YLE Kymenlaakso kertoo, että Kymenlaakson pelastuslaitos alkaa laskuttaa turhista hälytyksistä. Laskun lähettämisen
mahdollistaa heinäkuussa voimaan astunut uusi pelastuslaki.

Kolmen turhan hälytyksen jälkeen lasku tulee olemaan 700 – 1 100 euroa. Kymenlaakson pelastuslaitos vastasi viime vuonna yli 900 automaattihälytykseen, joista suurin osa oli turhia. Laskutuksen tarkoituksena on saada aiheettomat lähdöt vähenemään.

Turhat hälytykset voivat johtua muun muassa myrskystä ja ukkosesta tai teknisestä häiriöstä. Pelastuslaitos laskee syksyn aikana kokonaiskustannukset ja lähestyy sen jälkeen asiakkaitaan tiedotteella. Laskutuksen aloittamisen aikataulu on vielä auki.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa