Tutkijat: Laktoosi-intoleranssi on humpuukia

MTV3 kertoo, että tutkijoiden mukaan suurimmalla osalla laktoosi-intolerantikoista ei oikeasti ole minkäänlaista ongelmaa maidon kanssa. Monen maito-ongelmat johtuvat muka ainoastaan stressistä ja liian rasvaisesta ruokavaliosta.

Milanon yliopiston tutkimuksessa analysoitiin yli 100 ihmisistä, jotka luulivat olevansa maitoallergikkoja tai laktoosi-intolerantikkoja. Vain pienellä osalla tutkimukseen osallistuneista todettiin olevan oikeasti ongelmia sulattaa laktoosia.

Oikeita maito-allergikkoja ja -intolerantikkoja on vaikea erottaa ”lumeallergisisista”, kertoo vatsaelinsairauksien erikoislääkäri, professori Peter Whorewell. Väärinkäsitykset mahdollistavat kaikenlaisisen humpuukidieettien ja ihmelääkkeiden olemassaolon.

Mihinköhän ryhmään kuulun? Onko vika päässäni, ruokavaliossa vai olenkohan oikeasti laktoosi-intolerantikko? Veikkaan viimeistä ja en ala testata mitään.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa