Uskalla epäonnistua, Kansallinen epäonnistumisen päivä 13.10.2011

Elämässä ei voi tehdä mitään, jos pelkää liikaa epäonnistumista. Moni miettii jatkuvasti, että mitä muut sanovat, jos nyt epäonnistun tässä. Tämä tietenkin vähentää liikaa yrittämistä.

Suomalaiseen kulttuuriin on iskostettu riskien karttaminen epäonnistumisen pelosta – ja ilman riskejä ottavia yrittäjiä ei uusia työpaikkojakaan synny. Tästä on kuitenkin tultava loppu, sillä seuraavien vuosien aikana Suomi tarvitsee kymmeniä tuhansia uusia yrityksiä luomaan uutta työtä ja ylläpitämään saavutettua hyvinvoinnin tasoa.

– Suomi tarvitsee kulttuurin, joka kannustaa epäonnistumaan. Tavoitteenamme on herättää keskustelua epäonnistumisista ja niiden merkityksestä uusien menestystarinoiden synnylle, kertoo Boardman Tulenkantajat -ryhmän Petri Vilén.

Tämän takia Aalto Entrepreneurship Society ja Boardman Tulenkantajat järjestävät yhdessä lukuisten suomalaisten yrittäjyysyhteisöjen kanssa Kansallisen epäonnistumisen päivän 13. lokakuuta 2011.

Riskejä pelkäämättömyydestä hyvänä esimerkkinä on Rovio, joka julkaisi yli 50 vähemmän menestynyttä julkaistua peliä. Sitten syntyi Angry Birds ja kaikki tietääkin tarinan lopun.

– Johtavat suomalaiset mielipidevaikuttajat on saatu ensimmäistä kertaa yhteen jakamaan kokemuksiaan epäonnistumisesta ja sen tärkeydestä. Tarvitsemme näitä esimerkkejä, jotta uskallamme myös itse ottaa riskejä – ja kohdata epäonnistumisia, Vilén jatkaa.

Tapahtumapäivän virallisilla sivuilla jaetaan tarinoita, vinkkejä viettää päivää sekä tietoa päivän tapahtumista. Voit myös liittyä postituslistalle ja tykätä päivästä Facebookissa, jolloin saat tietoa uusista avauksista – sekä kommelluksista matkan varrella.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa