Vähähiilihydraattisesta leivästä tuli suomalainen trendi

Vähähiilihydraattinen Karppinen-sekaleipä on saanut suomalaiset palaamaan leipätiskin ääreen. Alle kolmessa kuukaudessa leipää on valmistettu yli puoli miljoonaa kappaletta. Määrä on noin kolminkertainen verrattuna tavallisen leipäuutuuden valmistusmääriin.

Karppisen valmistukseen on palkattu viisi uutta työntekijää Perheleipurien Pulla-Pirtin leipomoon Raaheen. Karppinen herätti paljon kiinnostusta jo ennen lanseerausta, ja se saatiin kauppaketjujen valikoimiin huomattavasti normaaliuutuutta aiemmin.

Perheleipurien oli Karppista kehitellessään vaikea arvioida tulevia myyntilukuja, koska tuotteella ei ollut aiempia vertailukohteita. Tuotteelle kuitenkin tiedettiin olevan kysyntää.

– Karppisen menestys oli paljon suurempi kuin osasimme Perheleipureilla odottaa. Karppista leivotaan yli 12 tuntia vuorokaudessa Pulla-Pirtin Raahen leipomossa, ja sen takia olemme esimerkiksi joutuneet tekemään työvuorojen uudelleenjärjestelyjä. Tähän mennessä uusia työntekijöitä on palkattu viisi, mutta lisätarvetta työvoimalle on, Pulla-Pirtin myyntijohtaja Kari Herukka kertoo.

Kuluttajat ovat olleet aktiivisia tiedustelemaan leivästä. Kesäaikaan valikoimien muuttaminen on ollut joissain kaupoissa hankalaa lomien takia, mutta syyskuun alusta tuote on ollut myynnissä lähes kaikialla Suomessa.

– Olemme saaneet ennätysmäärän tuotekehitysehdotuksia ja palautetta kuluttajilta, tuotteesta myös puhutaan paljon internetin keskustelupalstoilla. Avasimme tuotteelle jopa omat Facebook-sivut, jotta voimme osallistua keskusteluun kuluttajien kanssa. Tuotekehitysehdotuksiin olemme vastaamassa Karppinen-tuoteuutuuksilla mahdollisimman pian, Kari Herukka kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa