Valio yllättyi rasvaisten maitotuotteiden suosiosta

Valio toi syksyllä kauppoihin punaisen maidon laktoosittomana, 33 rasvaprosentin Oltermannin ja täyteläisen Polar-juuston. Taloussanomat kertoo, että rasvaiset maitotuotteet käyvät aiempaa paremmin kaupaksi ja menekki löi Valion ällikällä.

Samaan aikaan kevytjuustojen kulutus on kääntynyt Suomessa laskuun. Nyt arvostetaan makua, nautinnollisuutta ja luonnollisuutta. Tätä kuluttaja hakee normaalirasvaisista ja runsasrasvaisista juustoista.

Valio valmistaa myös 55 rasvaprosentin Oltermanni-juustoa, mutta sitä viedään Venäjälle. Yhdysvaltoihin Oltermannia on viety vuodesta 2004. Siellä se tunnetaan Baby Muenster -nimisenä, ja se on erityisesti vierastarjoiluun käytettävä erikoisjuusto.

Syyskuun alussa markkinoille tuli laktoosittoman punaisen maiden (rasvaa 3 prosenttia). Alkuvuodesta myyntiin tullut Valio Polar Täyteläinen (rasvaa 28 prosenttia) on yhtiön mukaan ylittänyt kaikki odotukset.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa