Voihyllyt tyhjiä Ruotsissa, kohta myös Suomessa

YLE kertoo, että ruotsalaiset kaupat ovat viime aikoina joutuneet monesti ilmoittamaan asiakkailleen, ettei ruotsalaista voita ole saatavilla. Syynä on Arlan pula kermasta, jota käytetään voin raaka-aineena.

– Ruotsissa on maidontuotanto hivenen laskenut tänä vuonna ja toisaalta kuluttajien kulutustottumukset ovat muuttuneet eli ihmiset ovat siirtyneet käyttämään enemmän täysrasvaisia tuotteita ruokavaliossaan, selittää voipulaan johtaneita syitä Arla Ingmanin viestintäpäällikkö Outi Fagerlund.

Valion mukaan vientiä ei voida lisätä, koska myös Suomessa on pulaa raaka-aineesta. Valio kertoo, että tilanne näyttää hyvin haastavalta ja jossain vaiheessa ehkä Suomessa joudutaan myös rajoittamaan myyntiä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa