Vuoden täyttävä JulkiTerhikki on lunastanut odotukset

Terveydenhuollon ammattihenkilörekisteri Terhikin julkinen tietopalvelu, JulkiTerhikki täyttää huomenna vuoden. Valviran mukaan JulkiTerhikistä tehdään noin 108 000 hakua kuukaudessa.

Palvelujen käyttäjiä ei rekisteröidä, mutta Valviran arvion mukaan eniten sitä käyttää henkilöt, jotka palkkaavat ammattihenkilöitä terveydenhuoltoon sekä apteekkien henkilökunta, joka varmistaa reseptejä kirjoittaneiden lääkäreiden ammattipätevyystietoja.

Valvira pitää tärkeänä, että työnantaja tarkistaa aina terveydenhuollon ammattihenkilön palkatessaan hänen tietonsa myös ammattihenkilörekisteristä, eikä luota pelkästään opinto- ja työtodistuksiin.

Työtä hakevan henkilön oikeuksia toimia terveydenhuollon ammattihenkilönä on voitu rajoittaa. Rajoitukset näkyvät myös JulkiTerhikissä. Henkilön oikeudet on voitu myös kokonaan poistaa, tai häntä on kielletty käyttämästä nimikesuojattua terveydenhuollon ammattihenkilön nimikettä. Tuolloin hänen nimeään ei näy JulkiTerhikissä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa