Antti Heikkilä tyrmää, ravintolisätutkimus täyttä roskaa

Itä-Suomen yliopiston tällä viikolla julkaisema tutkimus väitti, että ravintolisien käyttö voi lisätä kuolleisuutta. Asioista kaiken tietävä lääkäri Antti Heikkilä tyrmää blogissaan täysin tämän tutkimuksen.

– Harvoin olen törmännyt niin ala-arvoiseen ”tutkimukseen” kuin tämä, joka lyö laudalta jopa kuuluisan Pohjois-Karjala –tutkimuksen. Tutkimuksen johto-päätökset ovat täysin perusteettomia ja jopa vääriä. Joko tutkijat ovat typeryksiä tai sitten kaikella on jokin muu tarkoitus.

Heikkilän mukaan Itä-Suomen yliopisto lobaa vitamiineja vastaan. Kulissien takana kuulemma käydään taistelua vitamiinien saamiseksi luvanvaraiseksi. Tulevaisuudessa C-vitamiinia varten haetaan resepti yksityiseltä lääkäriasemalta.

– Kaikki, mikä koski ruokaa ja vitamiineja, perustui tutkittavien omaan ilmoitukseen ja näitä ilmoituksia kerättiin vain kolmesti 22 vuoden aikana! Jo tästäkin syystä voisi todeta, että tutkimus oli täysin epäuskottava.

– Toisaalta tämä ei ole mitään uutta tässä maassa. Puskakin keräsi tietoja samalla tavalla Pohjois-Karjalasta ”että ookkona ottanu paljo voita” ja rasti ruutuun. Toteutettiin vanhaa jesuiittaperiaatetta, jossa tarkoitus pyhittää keinot.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa