HTC:n Android-puhelimissa vakava tietoturva-aukko

MikroPC:n mukaan Android Police -sivusto varoittaa, että HTC:n Android-puhelimista on löytynyt äärimmäisen vakava haavoittuvuus, jonka avulla voi päästä käsiksi lähes kaikkiin tietoihin.

Haavoittuvuuden avulla sovellus, jolla on oikeus käyttää nettiyhteyttä pääsee käsiksi HTC:n sisäisiin lokitiedostoihin. Niistä näkee käyttäjätunnukset, sähköpostiosoitteet, tallennetut puhelinnumerot, tekstiviestitiedot ja puhelimen gps-sijainnit.

Aukosta kirjoittanut Artem Russakovskii ilmoitti HTC:lle tietoturva-aukosta on 24. syyskuuta, mutta yhtiö ei ole vastannut yhteydenottoon. Hän on esittellyt sovelluksen näyttääkseen, mitä kaikkea tietoja puhelimesta ja käyttäjästä voidaan saada selville.

Päivitys: AndroidSuomen mukaan haavoittuvuus koskee vain amerikkalaisia, vakiolla Sense-firmwarella varustettuja, HTC Evo 4G, Evo 3D sekä Thunderbolt-laitteita.

HTC:n Android-puhelimissa vakava tietoturva-aukko
Siirry sivun alkuun