HUS:in Iho- ja allergiasairaalan lastenyksikön sisustus uudistui talkootyöllä

HUS:in Iho- ja allergiasairaalan lastenyksikön sisustus uudistettiin talkootyöllä, jonka koordinoi LEO Pharma Oy. Lapsille luotiin elämyksellinen satumetsä, jossa sairaalakäynnin jännitys unohtuu ja kokemus muuttuu miellyttävämmäksi.

Viime keväänä järjestetyn suunnittelukilpailun voittaja, arkkitehtuurin ylioppilas Milla Vuorinen palkittiin avajaistilaisuudessa 30.9. Suunnitteluun osallistuivat myös graafiset suunnittelijat Tuukka Koivisto ja Olli Hannonen.

Suunnitelman toteutuksesta vastasi Helsingin Maalariammattikoulun ylioppilaspohjaisen 2C-luokan opiskelijat, jotka loivat yksikön seinille upean mielikuvituksellisia seinämaalauksia. Odotustilan tuolit saivat uuden verhoilun Keskuspuiston ammattiopiston oppilaiden toimesta.

Amo Oy lahjoitti odotustilaan tuplaohjaimilla varustetun Nintendon Wii Sports Resort -pelilaitepaketin, josta löytyy 15 erilaista urheilulajia hauskaan kisaamiseen. Pelejä pelatessa joskus hyvinkin pitkät odotusajat eivät tunnu niin pitkiltä.

Projektiin osallistuivat lahjoituksin myös Artek, EFG Toimistokalusteet, IKEA, Innojok, Fatboy, Philips, Tikkurila ja Vallila. Sanoma Magazines Finland puolestaan lahjoitti lapsille viihdykkeeksi Akun Ankan vuosikerran.

– Näinä taloudellisesti kovina aikoina on sitäkin hienompaa nähdä miten laajalti maassamme löytyy talkoohenkeä niin maalariopiskelijoilta, yrityksiltä kuin ennen kaikkea kunkin yrityksen logon takana olevilta yksittäisiltä ihmisiltä hyvän asian puolesta. Allergiat ja ihotaudit koskettavat laajaa joukkoa lapsia ja perheitä. Yksikkömme loistava hoitotiimi on ollut innolla mukana seuraamassa ilmeen muuttumista, varsinkin kun tällainen hyväntekeväisyyden kohteena oleminen on harvinaista lasten allergologiassa, lastenyksikön ylilääkäri Mika Mäkelä kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa