Ilta-Sanomat jakaa hengenvaarallisia ohjeita

Markus Ossi kertoo blogissaan, että Ilta-Sanomien ”Nukutko liian vähän? Näin tasaat energiatasosi nopeasti” -artikkeli antaa lukijoille hengenvaarallisia ohjeita.

Lehti neuvoo ottamaan lounaalla tabletin kilpirauhaselle välttämätöntä jodia. Kyseessä on käännösvirhe, sillä alkuperäisessä Men’s Health -lehden artikkelissa kehotetaan ottamaan merilevätabletti, joka sisältää hyvin pienen määrän jodia.

Kyseinen merilevätabletti sisältää jodia noin 50 mikrogrammaa ja Suomessa apteekissa myytävissä joditableteissa on jodia 130 milligrammaa. Jodin suositeltu päiväsaanti on 150 mikrogrammaa, eli Ilta-Sanomien suositus ylittää päivittäisen jodin saantisuosituksen 1000-kertaisesti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa