Koulu tarjoaa lukiolaisille iPadit 50 eurolla

Karjalainen kertoo, että Joensuun Normaalikoulun lukion ja Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukiot ovat tilanneet 150 iPadia. Parikymmentä menee opettajille ja loput ensimmäisten vuosikurssien oppilaille.

Oppilaat maksavat laitteistaan 2 euroa kuukaudessa eli 50 euroa lukioajalta. Lukion päätyttyä koneen voisi lunastaa tai palauttaa koululle. Oppilaat saavat 25 euron lahjakortit maksullisten ohjelmien lataamista varten.

– Saimme viime keväänä Opetushallitukselta rahaa tietotekniseen välineistöön, toteaa Norssin lukion rehtori Marita Hokkanen.

Norssin Ipad-hanke on mitä ilmeisimmin laajin lukioissa Suomessa. Se kuitenkin tiedetään, että muihinkin kouluihin laitteita on hankittu.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa