Kuljetusyrittäjä myi apteekkien hävitettäviä lääkkeitä huumeena

Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että pääkaupunkiseudun apteekeista huumaavia lääkkeitä hävitettäväksi hakenut kuljetusyrittäjä on myynyt kuukausien ajan tuhansia huumausaineiksi luokiteltavia lääkepillereitä.

Osa lääkkeistä joista osa on keskushermostoon vaikuttavia ns. PKV-pillereitä ja osa suoraan huumausaineeksi luokiteltavia pillereitä. Hänen olisi tullut viedä ne hävitettäväksi ongelmajätelaitokselle.

Kyseessä on luvanvarainen toiminta ja lupa-asia on ollut kunnossa. Rikoksesta epäilty henkilö on toiminut omassa kuljetusyrityksessään ja asiakkaina hänellä on ollut pääkaupunkiseudun kaikki apteekit.

Tapausta tutkitaan törkeänä huumausainerikoksena, koska osa lääkkeistä luokitellaan erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi ja kyseessä on myös erittäin suuri määrä huumausainetta. Rikosnimikkeenä on myös törkeä kavallus.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa