Kuluttajaliitto: VR syrjii vanhuksia

Kuluttajaliitto pitää VR:n lippu-uudistusta ikäihmisiä ja haja-asutusalueella asuvia syrjivänä. Uudistus perustuu siihen, että kaikilla suomalaisilla on yhtäläinen mahdollisuus käyttää lippuautomaattia, internetin verkkokauppaa tai älypuhelinta.

Läheskään kaikilla suomalaisilla ei ole mahdollisuutta ostaa lippua VR:n myyntipisteestä, automaatista, verkkokaupasta tai älypuhelimella. Mikäli näitä mahdollisuuksia ei ole, joutuu junasta ostamaan viisi euroa kalliimmanlipun.

Tilastokeskuksen mukaan tietokone on 88 %lla kotitalouksista, tulostin 57 %:lla ja älypuhelin vain 36 %:lla. Ilman tulostinta tai älypuhelinta ei lippua voi lisämaksutta saada, ellei matkareitti kulje R-kioskin tai sellaisen aseman kautta, jolla on lipunmyynti.

Kuluttajaliitto pitää viiden euron rangaistusmaksua lipun junasta ostamaan joutuville kohtuuttomana. Lipunosto edellyttää tietokoneen lisäksi toimivaa Internet-yhteyttä, joka Viestintäviraston mukaan on yli 65-vuotiasta vain 52 %:lla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa