Kuluttajan mukaan lihan kotimaisuus tärkeää, silti valitaan halvinta

Iltalehti kertoo, että kaupassa lihaa valittaessa kuluttajalle tärkein peruste on hinta. Kananmunia valittaessa kuluttaja ottaa myös eettisyyden huomioon.

Atrian laatupäällikkö Taneli Tirkkosen mukaan kuluttajakyselyissä suomalaiset vastaavat, että eläinten hyvinvointi, elintarviketurvallisuus ja kotimaisuus ovat tärkeitä arvoja sikaa ostettaessa. Silti valitaan toisin…

– Kotimaisuus on jonkinmoinen peruste, mutta valmistajilla on tahatonta tai tahallista tuotemerkkeihin liittyvää kilpailua niin, että alkuperämaata häivytetään. Ensin brändi tehdään tutuksi kotimaisena tuotteena ja jossain vaiheessa muutetaan alkuperämaata ilman, että kuluttajien ostokäyttäytyminen muuttuu.

Munakunnan toimitusjohtaja Jan Lähde kertoo, että kuluttajat ostavat yhä useammin vapaan kanan munia tai luomumunia. Mielikuva kanojen hyvinvoinnista vaikuttaa siis päätökseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa