Liikuntarajoitteinen 5-vuotias käännytettiin Ikean leikkipaikalta, syynä avustaja

Iltalehti kertoo, että liikuntarajoitteinen 5-vuotias Einari oli yrittänyt päästä leikkimään Vantaan Ikean leikkipaikkaan 10-vuotiaan Erno veljensä kanssa. Lastenvahdit ei kuitenkaan päästänyt heitä, koska leikkipaikka on 3-8-vuotiaille.

Einarilla on pyörätuoli ja jalkatuet, mutta hän pystyy kävelemään vähän. Erno olisi ollut Einarin avustaja, mutta ikärajasta ei voida silti joustaa. Leikkitäti oli sanonut veljesten äidille Pia Alapekkalalle Einarin kuulleen, että heillä on terveitäkin lapsia ihan riittämiin.

– Se oli äärimmäisen traumaattinen kokemus Einarille. Lapsi ymmärsi kaiken. Tuli itku ja poru. Einari kyseli jälkikäteen, miksi häntä kohdellaan eri tavalla. Poika varmasti tuntee itsensä muita huonommaksi, kun kuulee tuollaista, Pia sanoo.

Pian mukaan leikkipaikassa oli 2-3 lastenvahtia ja heillä ei olisi ollut resursseja katsoa liikuntarajoitteisen lapsen perään. Muualla avustajan läsnäolo on ollut suorastaan itsestäänselvyys.

Asiakaspalvelupäällikkö korosti leikkipaikan ikärajan ehdottomuutta ja tavaratalon johtaja Timo Hulmi katsoo työntekijöiden noudattaneen sääntöjä. Hän sanoo, että henkilökunta ei ole sanonut mitään asiatonta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa