Mies kuoli Fentanyl kipulaastariin Oulussa, useita otettu kiinni

Oulun poliisi epäilee vuonna 1982 syntyneen miehen kuolleen perjantaina käyttäessään suonensisäisesti laittomasti markkinoille levitettyä Fentanyl kipulaastaria.  Lääkeaine irroitetaan laastarista se nesteeseen ja pistetään suoneen.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että useita kipulaastereita on levitetty Oulun alueelle ja poliisi on ottanut kiinni useita henkilöitä liittyen asiaan. Kahta henkilöä tullaan esittämään vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä törkeään huumausainerikokseen.

Fentanyyli on erittäin voimakas opioidi, jota on saatavana injektionesteenä ja erivahvuisina depotlaastareina. Fentanyylin ja fentanyylin johdokset ovat ylivoimaisesti vaarallisin huumausaineryhmä. Väärinkäytettynä siihen liittyy erittäin suuri myrkytyskuoleman riski.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa