Nainen kuoli italialaisiin myrkkyoliiveihin Helsingissä

Ilta-Sanomat kertoo, että Helsingissä iäkäs nainen on kuollut torstaina botulismimyrkytykseen, jonka hän sai syötyään saastuneita italialaisia Gaudiano-bio-oliiveja.

Botuliinimyrkytystä alettiin epäillä, kun myös miespuolinen perheenjäsen sai vakavia hermostollisia oireita. Osastonylilääkäri Veli-Jukka Anttilan mukaan miehen tila alkaa hiljalleen parantua. Hänen mukaansa on erityisen tärkeää, että lääkärit tunnistavat oireet nopeasti.

Botulismimyrkytyksen ensioireita ovat pahoinvointi ja ripuli. Ensioireiden jälkeen botulismi vaikuttaa hermostoon ja halvaannuttaa ihmistä. Halvaus alkaa kasvoista ja, jos ihmistä ei saada pian tehohoitoon, hän voi kuolla hengityshalvaukseen.

Saastunut oliivierä on tuotu Suomeen syyskuussa 2010 ja sitä on myyty Vantaan Jumbossa, Espoon Isossa Omenassa ja Rovaniemen Eteläkeskuksessa. Oliivit olivat myynnissä kauppakeskusten K-marketeissa. Evira pyytää palautettamaan oliivit ostopaikkaan mahdollisimman pian.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa