Norjalaiset alkaneet käydä ostosmatkoilla Suomen rajakauppoissa

MTV3:n mukaan norjalaiset ovat intoutuneet ostosmatkoille Suomen rajakauppoihin. Syynä ostosturismiin on se, että muun muassa liha, olut, tupakka ja polttoaine ovat usein selvästikin halvempaa kuin Norjassa.

Esimerkiksi Utsjoen Nuorgamissa sijaitsevan Suomenrinteen rajamarketin asiakkaista 95 prosenttia on norjalaisia. Kaupan tilat ovat kolminkertaistumassa yli 3500 neliöön. Kauppias Jari Suomenrinteen mukaan tyypillinen norjalaisperhe käy kaupassa kerran viikossa.

Norjalaisten ostosintoa hillitsevät vain rajakauppamääräykset. Esimerkiksi lihaa saa viedä vain kymmenen kiloa kerrallaan ja kaikkiaan ostoksia 5000 kruunulla vuorokaudessa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa