Poliisi takavarikoi häirikkökoirat Haukiputaalla

Oulun poliisi on keskiviikkona takavarikoinut 4 koiraa, jotka ovat syksyn aikana aiheuttaneet häiriötä Haukiputaalla. Haukiputaan poliisiasemalle on tullut kuluvan kymmeniä yhteydenottoja liittyen koiriin.

Tutkinnassa on selvinnyt koirien tappaneen yksityisen henkilön omistamalla kiinteistöllä Haukiputaan Martinniemessä kuusi kanaa ja yhden kukon. Koirat on nyt sijoitettuna kenneliin. Poliisi ei voi ottaa kantaa, mikä koirien kohtalo on jatkossa.

Tapauksia on tutkittu järjestysrikkomuksina ja ne ovat siirtyneet syyteharkintaan. Tapauksista on myös informoitu eläinsuojeluviranomaisia jonka seurauksena on tehty mm. eläinsuojelutarkastus.

Oulun poliisi korostaa, että tapauksen tutkinnassa on edetty niiden säännösten mukaan, jotka poliisilla on käytössä kyseisenlaisia tapauksia ratkottaessa ylittämättä toimivaltuuksia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa