Professori: Elintarviketeollisuus ruokkii rasvasotaa

Ravitsemusgenomiikan ja -genetiikan professori Matti Uusitupa Itä-Suomen yliopistosta kertoo Turun Sanomissa, että Eurooppalainen elintarviketeollisuus on syyllinen viimeaikaisiin kehotuksiin syödä enemmän kovaa rasvaa.

– On huomattu, että meijeriteollisuus sponsoroi kokouksia, joissa kovaa rasvaa puolustellaan tai vähätellään sen haittojen tutkimusnäyttöjä, sanoo myös Suomen Sydänliiton puheenjohtajana toimiva Uusitupa.

Kampanjointi kovan rasvan puolesta on ollut aktiivista viimeisen vuoden aikana, koska YK käsitteli ravitsemusta syyskuussa. Silloin tehtiin päätöslauselma, jossa jäsenmaat sitoutuivat ravitsemuksen ja elämäntapojen keinoin ehkäisemään elintasosairauksia. Yksi mainituista keinoista on kovan rasvan korvaaminen pehmeällä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa