Ravintola syöttää Sinulle valmisruokaa

YLEn mukaan yhä harvempi ravintola valmistaa ruokansa itse. Ravintolaruoka tehdään usein alihankintana pienissä elinarvikealan yrityksissä, ja ravintolat kokoaa ne näyttäviksi annoksiksi.

Ilman valmisruokia annoksia ei kuulemma ehdittäisi tehdä asiakkaan toivomassa aikataulussa. Esimerkiksi pieni helsinkiläisyritys puristaa ja paistaa 100 000 pannupihviä päivässä.

– Tämmöisen komponenttiajattelun kautta pystytään takaamaan, että asiakas saa pihvinsä samanlaatuisena söipä sen Helsingissä tai Rovaniemellä, selittää pihvitehtaan toimitusjohtaja Mika Lindfors Lagerblad Foodsilta.

SOK ravitsemusketjuohjauksen projektijohtaja Atte Vannasmaa väittää, että ilman puolivalmiita tai valmiita komponentteja ei tultaisi toimeen. Hänen mukaan valmispihvistä saa myös isoimmat voitot.

– Me emme saa sitä asiakkaan vaatimaa nopeutta, jos me tehdään kaikki itse. Ja taas vastaavasti me emme pysty vastaamaan asiakkaan laatuvaatimuksiin, jos kaikki tulee valmiina. Eli tasapaino näiden välillä pitää löytyä, Vannasmaa analysoi.

Lindforsin mukaan trendi ulkoistaa ruoanvalmistus ravintoloista teollisuudelle kasvaa. Vannasmaa mukaan joidenkin ravintoloiden kilpailija ei enää olekaan toinen ravintola vaan kokkiohjelmista taitojaan kasvattelevat kotikokit.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa