Teksti-tv täyttää tänään 30 vuotta

YLE Teksti-TV avattiin 7.10.1981, eli palvelu täyttää tänään 30 vuotta. Aluksi YLE Teksti-TV:n kohdeyleisö olivat ensisijaisesti huonokuuloiset ja kuurot, mutta kiinnostus laajeni nopeasti.

Ensimmäisenä vuotenaan YLE Teksti-TV saavutti 100 000 katsojan rajan ja kymmenen vuoden päästä sitä selasi jo 700 000 suomalaista. Nykyään YLE Teksti-TV:llä on päivittäin noin miljoona käyttäjää.

– Teksti-tv:n elinvoimaisuuden salaisuus on palvelun nopeus. YLE Teksti-TV reagoi maailman tapahtumiin välittömästi. Nykyään retrohenkisyys on kääntynyt positiiviseksi seikaksi. Saamme paljon palautetta, jossa sanotaan, että teksti-tv:n pitää pysyä aina samanlaisena, kertoo ohjelmapäällikkö Reijo Perälä.

Tyypillinen YLE Teksti-TV:n katsoja on kolme-neljäkymppinen kaupunkilainen. Hänelle teksti-tv on nopea ja luotettava tietolähde, josta päivän merkittävistä tapahtumista saa käsityksen yhdellä vilkaisulla.

Suunnitelma on, että käyttäjät voivat tulevaisuudessa profiloida omaa YLE Teksti-TV-näkymäänsä samaan tyyliin kuin Über-teksti-tv:n beta- eli testiversiossa.

Uutiset ja urheilu ovat suosituinta sisältöä YLE Teksti-TV:ssä. Myös sää-, liikenne- ja ohjelmatiedot ja Viikkomakasiini keräävät runsaasti katsojia. Uusia tulokkaita ovat omakotitalojen ja tonttien hinnat, Oulun lentoaikatalut, mahdollisuus Twitter-kommentointiin ja Ajatus päivälle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa