Torilla tavataan 15.10.2011! -mielenosoituksia myös Suomessa

Espanjan demokratialiike on julistanut lauantain 15.10.2011 kansainväliseksi toimintapäiväksi demokratian puolesta. Tämän myötä eri puolilla maailmaa suunnitellaan mielenosoituksia kyseiseksi päiväksi.

Keväällä Espanjassa ihmiset loivat Internetissä verkoston, joka ryhtyi vaatimaan parempaa demokratiaa suuryhtiöiden ja poliittisen eliitin saneluvallan sijaan. Verkosto pitää kokouksia toreilla ja on kaikista poliittisista puolueista riippumaton.

Torilla tavataan 15.10.2011! -liike julistaa sivuillaan, ”Me olemme kyllästyneet siihen, että emme saa ääntämme kuuluviin. Olemme kyllästyneet siihen, että meidän ei anneta vaikuttaa omiin asioihimme. Lisäksi meistä tuntuu, että emme ole ainoita.

He haluavat luoda samankaltaisen verkoston Suomeen, jotta tavalliset ihmiset pääsisivät sanomaan sanottavansa, ja jotta poliitikkojen olisi pakko kuunnella. Korruptoituneen eliitin sijaan puheenvuoro annetaan nyt tavallisille ihmisille – sellaisille kuin sinä tai minä.

Lauantaina 15.10. Suomessa järjestetään torikokous ainakin Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa, Oulussa, Hyvinkäällä, Iisalmessa ja Kihniössä. Nyt on mahdollisuus puhua suumme puhtaaksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa