Tulli löysi superfoodeista homemyrkkyjä ja kasvinsuojeluaineita

Aamulehti kertoo, että tulli totesi yli puolet tutkituista superfood-eristä EU-määräysten vastaisiksi. Laboratorio-oloissa tutkittiin muun muassa kuivattuja goji-, inka- ja mulberry-marjoja, violettia maissijauhoa sekä mesquite- ja maca-jauhetta.

Kasvinsuojeluaineiden jäämiä ja homemyrkkyjä havaittiin goji-marjoissa ja violetissa maissijauhossa. Lisäksi kahdesta erästä violettia maissijauhoa löytyi reilusti yli sallitun määrän fumosiinitoksiinia, joka on mahdollisesti syöpävaarallinen aine.

Tuotteet on tuotu Suomeen suoraan kolmansista maista, kuten Perusta ja Kiinasta, tai ne on toimitettu jonkun toisen EU-maan kautta. Suomen tulli lähetti nopean hälytysjärjestelmän kautta ilmoituksen muille EU-jäsenvaltioille eristä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa