Turvafirma tarjoaa apua koulukiusatuille

Iltalehti kertoo länsisuomalaisesta yrityksestä, joka lupaa lopettaa asiakkaan lapsen koulukiusaamisen maksua vastaan. Yritys selvittää kiusaamisen niin perusteellisesti kuin vain mahdollista ja pitää huolta siitä, että koulu joutuu kantamaan vastuunsa.

Koulut eivät ota vanhempia hyvin usein tosissaan. Eräskin äiti kertoo, että koulun rehtori oli todennut ”Minun koulussani ei kiusata ketään!” ja löi luurin korvaan. Koulukuraattorit pajattavat, että kiusaajaakin pitää ymmärtää.

- Jos koululta löytyy yhteistyökykyä, niin pyritään saamaan koulu kyntämään oma etupeltonsa. Jos koululta ei löydy yhteistyökykyä, asiakas voi kerätyn dokumentaation avulla lähteä hankkimaan kiusaajille lähestymiskiellon. Kyllä, se tarkoittaa monesti sitä että kiusaaja joutuu sitten vaihtamaan koulua. Ja se on voi voi, kertoo yrityksen operatiivisen johtajan Jussi Marttila.

Palvelun tuntitaksa aika tyyris, eli 50 euroa. Yritys hankkii näyttöä kiusaamisesta ihan kaikilla laillisilla keinoilla. Esimerkiksi kuvaamalla kiusaaminsesta videota.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa