Työtön rakennusmies vaatii: ”Ulkomaiset halpaduunarit kuriin heti”

Hymy kertoo puoli vuotta työttömänä olleesta ylitorniolaisesta rakennusmies Niilo Barskista, joka vaatii muutosta halpatyövoiman käyttöön. Hänen mielestään liitot suhtautuvat liian pehmeästi ongelmaan.

Samaan aikaan hänen kotikunnassaan työskentelee virolaisia halpatyöntekijöitä. Virolaisille ja puolalaisille kirvesmiehille maksetaan Suomessa jopa vain kolmen euron tuntipalkkaa. Suomalaisen palkka on 15-17 euroa tunnilta.

-Nämä ihmiset itse eivät vie meiltä suomalaisilta työpaikkoja, mutta heidän työnantajansa käyttävät hyväkseen näiden ihmisten hätää. Ulkomaalaisten tuominen suomalaisille rakennustyömaille on raakaa hyväksikäyttöä, eikä ahneudella ole rajoja. Näin ei voi jatkua, Niilo jyrähtää.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa