Venäläiset tilaavat paketteja ilman lupaa suomalaisiin osoitteisiin

Etelä-Saimaan mukaan venäläiset tilaavat Etelä-Karjalan posteihin paljon verkko-ostoksia, joissa vastaanottajan osoitteeksi on ilmoitettu suomalainen katuosoite. Tähän heillä ei kuitenkaan ole osoitteenhaltijan lupaa.

Tilaajat hakevat paketit postista lähetyskoodia käyttäen heti niiden saapumisen jälkeen. Joskus suomalainen vastaanottoja ehtii saada saapumisilmoituksen ja menee ihmettelemään saamaansa pakettia, mutta se on jo noudettu.

Syynä tähän toimintaan on venäläisten epäluottamus maansa postilaitokseen. Myöskin moni verkkokauppa on haluton toimittamaan paketteja Venäjälle. Monella venäläisellä on myös postilokero-osoite Suomessa, johon tilauksia voi tehdä omalla nimellään.

Suomalaisosoitteiden hyväksikäyttö on tullille ja poliisille vieras ilmiö. Tutkintapyyntöjä ei ole tullut.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa