Veneilemään lähtenyt mies soitti apua eilen, löytyi tänään

Poliisi sai ilmoituksen 17.10.2011 klo 22.00 aikoihin, että kesämökiltään Pohjois-Karjalasta Höytiäisen saaresta veneellään lähtenyt 52-vuotias mies oli kadonnut. Kello 22.00 aikoihin mies oli ilmoittanut, että hän on eksyksissä ja ei tiedä, missä hän tuolloin oli.

Poliisi ja Pelastuslaitos käynnisti yöllä etsinnän kadonneen löytämiseksi. Poliisi löysi noin klo 12.00 aikoihin miehen käytössä olleen moottoriveneen Kontiolahden puoleiselta järvialueelta, erään saaren kupeelta ajelehtimasta.

Klo 13.00 mies oli itse ottanut yhteyttä omaisiinsa ja kertonut olevansa kunnossa. Miehen mukaan tämä oli konerikon seurauksena joutunut tuuliajolle eilen illalla pimeässä, ollessaan poistumasta mökkisaaresta. Vene oli ajautunut rantaan.

Mies oli luullut tulleensa mantereelle, mutta huomannut joidenkin tuntien jälkeen olevansakin jollakin saarella. Saaren rannalta mies oli löytänyt kumollaan olevan soutuveen, jolla tämä oli aamun sarastaessa soutanut mantereelle.

Aamun aikana mies oli päässyt vesialueelta mantereelle, jossa pystyi paikallistamaan olinpaikkansa ja ilmoittamaan omaisille olemassaolostaan. Henkisiä kärsimyksiä lukuunottamatta mies oli löydettäessä olosuhteisiin nähden hyväkuntoinen.

Pohjois-Karjalan poliisi kiittää kaikkia pelastustoimiin osallistuneita aktiivisesta ja ammattitaitoisesta toiminnasta kadonneen etsinnässä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa