Verkkokauppa kasvanut alkuvuonna 15 prosenttia

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttivat tammi-kesäkuussa verkossa yli viisi miljardia euroa, eli 15 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Ulkomaisen verkkokaupan osuus potista on noin 13 prosenttia.

Eniten verkosta ostetaan edelleen matkailuun ja liikenteeseen liittyviä tuotteita ja palveluja. Vähittäiskaupan suurimmat tuoteryhmät ovat puolestaan kulutus-, viihde-elektroniikka ja tietotekniikka, joita myytiin alkuvuonna verkon kautta 527 miljoonan euron edestä.

Verkon kautta tehtävistä urheiluvälineostoista jo puolet hankitaan ulkomaisista verkkokaupoista. Myös lastentarvikkeiden kaupasta suuri osa valuu ulkomaille. Määrä on lähes 39 prosenttia kaikista verkon kautta tehtävistä lastentarvikeostoista.

Verkkokaupoista tehtävistä ostoksista voi nykyään kerätä myös bonusta ilmaiseksi. Suomen ensimmäinen cashback-palvelu on Ostohyvitys.fi.

– Juuri nyt on valokeilassa sosiaalisten elementtien lisääminen verkkokaupan osto- ja asiakkuuspolkuun. Käyttäjien arviot, vinkit, suositukset, videot ja sosiaalisiin medioihin jakamisen tehokas mahdollistaminen sekä läsnäolo mobiilissa ovat työsarka, jossa verkkokauppa voi tehokkaasti saavuttaa kilpailuetua, Asiakkuusmarkkinointiliiton toimitusjohtaja Jari Perko sanoo.

TNS Gallupin toteuttama Verkkokauppatilasto perustuu kuluttajahaastatteluihin, minkä vuoksi luvut sisältävät arvonlisäveron. Tammi-kesäkuun verkkokauppalukujen perusteena on 4353 haastattelua.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa