VR:n hinnoittelu epäonnistui, pidemmän matkan kausilippu on halvempi

Aamulehden mukaan VR on hölmöillyt pahasti kausilippujen hinnoittelussa. Lehden selvitys paljastaa, että kausilipulla junailevan matka voi tulla halvemmaksi, jos lipun ostaa määränpäätä kauemmaksi ja hyppää väliasemalla pois.

Helsingistä Seinäjoelle 30 päivän kausilippu maksaa ilman alennuksia 559,83 euroa. Lähes 80 kilometriä kauempana sijaitsevaan Vaasaan kausilippu maksaa yli 55 euroa vähemmän. Helsinki–Tampere-väliä matkaavan kausilippu on vähintään 12 euroa halvempi, jos ostaa kausilipun Helsinki–Pori välille.

Hinnoittelusta vastaava päällikkö Satu Oker-Blom on yllättynyt porsaanreiästä. Oker-Blom vakuuttaa, että epäloogiselta vaikuttavat lippuhinnat selvitetään VR:llä läpikotaisin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa