VR:n mobiililippu vaatii älypuhelimen, peruspuhelimen omistava vanhus heitettiin junasta

MTV3 kertoo, että helsinkiläismies tilasi iäkkäälle äidilleen VR:n verkkokaupasta kännykkälipun Karjaalta Helsinkiin. 73-vuotias nainen oli matkalla päiväkodista hakemaan poikansa lasta, joka oli sairastunut.

Myöhemmin nainen joutui ongelmiin, koska konduktööri ei hyväksynyt vanhassa puhelimessa olevaa lippua. Mobiililiput toimii vain matkapuhelimessa, jossa on käytössä nettiselain sekä datayhteys. Käytännössä asiakkaalla pitää siis olla älypuhelimen.

Konduktööri poisti naisen junasta Kirkkonummella. Sieltä hän pääsi lopulta paikallisjunalla Helsinkiin. VR:n liiketoimintaratkaisujen päällikkö Jani Jääskeläisen mukaan junassa ei ole relevanttia lippuasiaa ruveta selvittelemään.

– Suurin osa puhelimesta on jo varustettu selaimella sekä datayhteydellä. Mikäli asiakas ottaa lipun toimitustavaksi matkapuhelimen, eikä puhelimessa ole selainta tai datayhteyttä, niin asiakas voi sms-viestissä olevan tilausnumeron avulla tulostaa lipun automaatilta tai asemalta, ei siis tarvitse ostaa uutta lippua, kun toimii näin ennen junaan nousemista. Pelkkä sms-viesti ei sinänsä kuitenkaan kelpaa lipuksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa